Φιλοξενία (Hosting)

Φιλοξενία (Hosting)

Φιλοξενία Ιστοσελίδων ή αλλιώς Web Hosting

Η φιλοξενία ιστοσελίδων ή αλλιώς web hosting είναι απαραίτητη υπηρεσία για την λειτουργία του website. Η σωστή επιλογή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της επιχείρησης σας, διευκολύνει την πρόσβαση των πελατών σας στη σελίδα σας. Υπάρχουν 4 επιλογές που θα συζητήσουμε ποια ταιριάζει στο δικό σας ιστότοπο.

Web Hosting

Τι είναι; Γιατί το χρειάζομαι;

Το Web Hosting ή αλλιώς φιλοξενία στο διαδίκτυο είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στον ιστότοπό σου, είτε είσαι εταιρεία ή ιδιώτης, να είναι ορατός και διαθέσιμος σε επισκέπτες σε όλο τον κόσμο. Είναι μία μισθωμένη υπηρεσία (γι’αυτό λέγεται φιλοξενία), η οποία εξυπηρετεί δύο σκοπούς.

 1. Παρέχει μέσω hardware που διαθέτει (CPU, μνήμη, κα.), την αποθήκευση των δεδομένων του ιστοτόπου σου όπως αρχεία, φωτογραφίες και σελίδες, απαραίτητα για την λειτουργία του και
 2. Επιτρέπει στους επισκέπτες να έχουν πρόσβαση στον ιστοτόπό σου έτσι ώστε να γίνεται ορατό το περιεχόμενό του σε όλο τον κόσμο.

Με άλλα λόγια είναι μια απαραίτητη υπηρεσία και χωρίς αυτή δεν λειτουργεί ο ιστότοπος.

Ποιοί τύποι Web Hosting υπάρχουν και πως επιλέγω;

Όταν αγοράζετε μία υπηρεσία Web Hosting στην ουσία νοικιάζετε χώρο σε έναν υπολογιστή. Αυτός ο χώρος μπορεί να είναι τμήμα ενός υπολογιστή που μοιράζεστε με άλλα άτομα, ολόκληρος ο υπολογιστής ή να είναι χώρος από ένα κεντρικά συστήματα υπολογιστών το λεγόμενο σύννεφο/cloud. Μετά την εγκατάστασή του είστε έτοιμοι να λειτουργήσετε τον ιστότοπό σας. Κάθε ιστότοπος έχει διαφορετικές ανάγκες hosting, αναλόγως τους πόρους που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του. Για παράδειγμα ένας ιστότοπος με μεγάλη επισκεψιμότητα θα χρειαστεί hosting μεγαλύτερης ισχύος για να χειριστεί το φόρτο εργασίας, ενώ ένας ιστότοπος χαμηλής επισκεψιμότητας ανταποκρίνεται πολύ καλά και με λιγότερη ισχύ. Οι μηχανικοί πληροφορικής μας μπορούν να σας συμβουλέψουν και να σας παρέχουμε το κατάλληλο πακέτο Hosting αναλόγως των αναγκών σας.

Share Hosting κοινόχρηστη φιλοξενία

Το Share Hosting είναι σαν να ζεις σε μια πολυκατοικία όπου πολλοί άνθρωποι μοίραζονται τους ίδιους πόρους. Στον κόσμο του διαδικτύου, σημαίνει ότι πολλές ιστοσελίδες μοιράζονται έναν κοινό διακομιστή. Αυτο καθιστα το share hosting οικονομικό, αλλά αν μια ιστοσελίδα έχει πολλούς επισκέπτες ή προβλήματα, μπορεί να επηρεάσει και τις άλλες που βρίσκονται στον ίδιο διακομιστή. To share hosting είναι μια καλή επιλογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή νέες ιστοσελίδες με περιορισμένη επισκεψιμότητα. Εμείς στο Web&Cloud σας παρέχουμε αυτήν την δυνατότητα αλλά και την ασφάλεια. 

Τύπος Managed WordPress Hostingδιαχείριση φιλοξενίας αποκλειστικά για WordPress ιστότοπους

Είναι μία υπηρεσία διαχείρισης της φιλοξενίας για WordPress που διαφέρει από τις απλές φιλοξενίες ως προς τα επιπλέον πακέτα που περιέχει όπως:

 1. Ευκολη διαχειρηση του WordPress site (χρηστες, thems, plugin, backup)
 2. Αυτόματες καθημερινες ειδοποιήσεις για ενημερωσεις ή κενά ασφαλείας για το WordPress site σας
 3. Αυτόματα καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας
 4. Δημιουργεια αντιγραφου του site, για δοκιμες και αναπτυξη
 5. Κανόνες ασφαλείας ειδικά για το WordPress
 6. Εξειδικευμένη υποστήριξη WordPress απο την ομάδα μας

 

Το κύριο πλεονέκτημα της διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress είναι η ευκολία. Με το πάτημα ενός κουμπιού έχετε περισσότερες υπηρεσίες απ’ότι να τις αγοράζατε ξεχωριστά και επιπλέον σας εξοικονομεί χρόνο που είναι πολύτιμος.

Τύπος Cloud Hosting φιλοξενία στο σύννεφο

Σε αυτό τον τύπο ο ιστότοπός σας αποκτά προσβαση σε Cloud hosting υπήρεσιες και λύσεις όπως προσ΄φεροντε απο τους πάροχους AWS, Google, Azure. Αυτό σημαίνει ότι το δίκτυο των υπολογιστών που είναι αφοσιωμένοι σε εσάς λειτουργούν ως εξής: 

 1. Τροφοδοτούν τον ιστότοπο με τους πόρους που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του 
 2. Είναι αφοσιωμένοι-dedicated στον ιστότοπό σας  
 3. Είναι εύκολο να αναβαθμίσετε ή και υποβαθμίσετε τους πόρους ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του ιστότοπου σας  
 4. Χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρείες όπως Amazon, Google κα. Λόγω των παραπάνω ιδιαιτεροτήτων έχει γίνει αρκετά δημοφιλές και χρησιμοποιείται ευρέως.
 

Εμείς σας βοηθάμε να επιλέξετε την λύση οπού ταιριάζει στις ανάγκες σας όπως επίσης και κατά την μεταφορά ή εγκατάσταση του ιστοτόπου σας σε ένα από τους παραπάνω πάροχους.

Τύπος VPS Hosting φιλοξενία iδιωτικών κεντρικών υπολογιστών

Με το Hosting VPS (Virtual Private Server) έχετε αποκλειστικο server στο cloud. Πρόκειται για αποκλειστική χρήση των πόρων που σας δίνονται από έναν κεντρικό υπολογιστή (server) που βρήσκεται στο Cloud. Είναι αρκετά διαδεδομένος αυτός ο τύπος σε απαιτητικες εγκαταστασεις που απαιτουν αποσκληστικοτητα σε πορους. Άποτελεί και σήμερα επιλογή αρκετών εταιρειών γιατί. εχει βελτιωμένη απόδοση, αξιοπιστία και ασφάλεια καθώς δεν μοιράζεστε τους πόρους με άλλους, επομένως δεν ανυσηχείτε μήπως επηρεάζεστε από αυτούς.

Είμαστε εδώ για εσάς

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, χρειάζεστε το Web Hosting. Επειδή υπάρχουν διαφορετικοί τύποι, όπως τους παρουσιάσαμε παραπάνω, που έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις επιλογές που σας δίνονται καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου Hosting. Σε κάθε περίπτωση είμαστε πρόθυμοι να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο. Ρωτήστε μας

Επικοινωνήστε μαζί μας. Ζητηστε μια προσφορά